torsdag 3 juli 2014

Torsdag – smide och byggande

Johans genomgång

Smedens grejer

I smedjan

Alexander och Isak i smedjan

Samuel och Erin

Så har vi kommit fram till torsdagen och lägrets sista dag. Idag har vi jobbat i smedjan tillsammans med Smé-Johan från Högbo bruk. I smedjan är det varmt, tungt och smutsigt. Det var viktigt att lyssna på Johan när han berättade hur det går till att arbeta i en smedja.

Smide

Smide närbild

Rickard smider

Smeder med grillspett

Under förmiddagen fick alla barnen smida sig ett grillspett, något som kom väl till pass vid lunchen då vi grillade korv och stekte kolbullar över ässjan.

Kö till mat

Korv och kolbulle

Lunch

Kolbulle

Kön ringlade lång fram till ässjan och utdelningen av kolbullarna. En lunch som tycktes gå hem hos de flesta, oavsett om de smakat kolbullar innan eller inte.

Kewin smider

Hästskor

Under eftermiddagen fortsatte arbetet i smedjan och där skapades allt från små smörknivar till minihästskor!

Bygge pågår

Bygge

Pinnarna

Stort hus

Samuels hus

Parallellt med smidet har barnen fortsatt att bygga på sina hus. Jag tror att alla hann med det de hade planerat. Det blev en del riktigt stora hus som såg ut att fylla upp bilarna ordentligt när jag vinkade av barnen!

Gruppfoto 2

Här har vi hela lägergruppen! Övre raden från vänster: Jander, Benjamin, Isak, Erik, Rickard, Milo och Samuel (skymd). Undre raden från vänster: Ellen, Erin, Elsa, Ulrika och Lisa. Liggande framför: Kewin och Alexander.

Sittunderlag

Och här är några av måndagens tovade sittunderlag samlade på bild!

Sammanfattningsvis så kan jag konstatera att årets läger blev mycket lyckat! Med entusiastiska lägerdeltagare, kunniga hantverkare och ovärderlig hjälp från hembygdsföreningens representanter! Det enda som kunde ha varit bättre var vädret som till och från bjöd på regn. Trots regnet har vi haft fyra riktigt roliga dagar på Vretas!

Glad sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar